Vi har udmattet vores arbejdsstyrke – alle skal performe – være effektive i jobbet og veltrænede. Vi skal tænke bæredygtighed og agilitet. Vi skal holde os opdaterede ift teknologien, som tager mega kvantespring – det er tid til at tænke på – hvad vi som mennesker helt grundlæggende har behov for, hvis vi skal overleve – det er tid til “call to action”. Det var nogle af ordene, der indledte Workplace Trends Conference i London i sidste uge.
Biophilic Design – er der evidens?
Mit formål med deltagelse på konferencen var at blive opdateret omkring biophilic design – om jeg er på rette vej i Indretning Med Mening – når jeg indtænker biophilia i alt, jeg gør. Det blev jeg i den grad bekræftet i – biophilic design vinder mere og mere frem og forventes at bryde igennem omkring 2020.
Jeg beretter ofte om alle fordelene ved biophilic design og sidst blev jeg spurgt ret direkte, om der er nogen evidens for, at det virker. Der er skrevet flere bøger og der foreligger også noget research, men “biophilic bevægelsen” anses for frontløbere. Der er dog netop etableret et BRE Biophilic Office Project, hvor resultater forventes i 2020 – at påvise evidens for fordelene ved biophilic design på sundhed, velvære og produktivitet blandt kontormedarbejdere.
Hvis man går et spadestik dybere en biophilic design, taler man desuden om salutogenic design. Her går man direkte efter at påvirke menneskelig sundhed og velvære via design, som giver meningsfuldhed, begribelighed og håndterbarhed. At vi som mennesker får en oplevelse af sammenhæng.
Læs blogindlæg om Biophilic design: Mening i indretning via biophilic design
Hvad blev der ellers sagt?
Hvis vi udsætter vores dyr i zoologisk have for samme uinspirerende omgivelser svarende til mange af vores kontormiljøer, så bliver vi retsforfulgte. Tænk lige over den ….
De menneskelige faktorer er afgørende for al fremtidig byggeri…
Mangel på arbejdskraft betyder medarbejdere, som stiller krav – potentielle nye medarbejdere vil ikke kun “interviewe” den potentielle arbejdsgiver, men også bygningen…
Som mennesker har vi brug for dagslys – vi skal helst udsættes for så meget naturligt lys som muligt. Det stiller krav til det lys vi vælger i vores bygninger – når vi opholder os så meget indendørs bør det “kunstige” lys understøtte den naturlige døgnrytme. Og vi skal huske at tænke individuelle behov fremfor kun kollektive.
Med AI kan vi overlade alt det “gamle arbejde” – strukturelle arbejde, gentagelser og forudsigelser til robotter – det kan automatiseres og flytte ud af bygningerne. Derimod skal det fremtidige kontor indrettes til det “nye arbejde” – der hvor der skal bruges kreativitet, empati, intuition, innovation, social intelligens og design. Den fremtidige indretning skal fungere som en katalysator for den menneskelige arbejdskraft – det, der ikke kan automatiseres.
Back to basics
En af oplægsholderne havde en slide med følgende overskrift:
We are the first generation that needs science to tell us that nature is healthy
Så husk nu at komme en tur ud i naturen og derefter – at invitere naturen indenfor…