Citat biophilic design - Bettina Therese

Mening i indretningen via biophilic design

Indretning med Mening – det er det, jeg laver og brænder for – men hvad ligger der bag – hvad er meningen?

Jeg starter lige med at slå fast – hvad det ikke er. Det er ikke at følge tidens trend og udskifte møbler med det seneste nye. At indrette flot og imponerende med mindre, det lige netop er det, der giver mening i det konkrete tilfælde.

Det er derimod at tage udgangspunkt i os som mennesker, når vi indretter rammerne for vores hverdag. At skabe rammer, som er autentiske ift dem, vi er – det være sig som virksomhed eller i privaten. Og endnu vigtigere at huske på, at vi som mennesker ikke har udviklet os betydeligt, siden vi levede i og med naturen – at det kan være svært for os at trives i det meget moderne urbane miljø.

Mit kontor ved søen - Bettina Therese

Det bedste for vores trivsel vil til en hver tid være at opholde os så meget som muligt i naturen. Det næstbedste må være at trække naturen ind i de rammer, vi dagligt opholder os i. For alle mennesker gælder det, at vi opnår grundlæggende tilfredsstillelse og fordele af kontakt med naturen – så hvem vil ikke gerne have det som en integreret del af hverdagen. Jeg husker ikke, hvor jeg har citatet på billedet nedenfor, som hænger på min opslagstavle.

Citat biophilic design - Bettina Therese

Jeg benytter mig af principperne i biophilic design, når jeg indretter rum, som skubber til trivsel og succes. Dvs. at jeg bevidst udvælger mønstre, materialer, former, farver mv. ud fra “nature in the space / natural analogues / nature of the space”. Biophilic design handler om “bringing buildings to life”.

I et case brief om en indretning af et kontor blev der anført følgende:
“Biophilic design strategies are employed throughout the space to reduce stress and trigger elevated levels of cognitive and emotional performance in occupants”.

På billedet nedenfor har jeg indrettet et velfærdsområde med “havemøbler” og arbejdet på at skabe så mange referencer til naturen i det omkringliggende miljø som muligt – hvis du klikker på billedet, kan du læse mere. Og du kan læse om hele casen her: Vega Salmon – indretning af nyt kontormiljø

Vega Salmon velfærdsområde - Bettina Therese

Hvordan ser et velfærdsområde ud?

Jeg er netop tilbage i Kolding efter en uge på Club La Santa, hvor jeg bla. fordybede mig i teorierne bag biophilic design. Dem af jer, der kender Club La Santa vil vide, at her lever man i en osteklokke med fokus på sport og atter sport. Det er skønt og omgivelserne er flotte – der mangler ikke noget … og man opholder sig primært udenfor. Der er flot natur. Der er bare lige det, at der ikke er så meget, der er overladt til tilfældighederne… – det hele er “man made”.
Derfor oplever jeg hver gang, at jeg efter et par dage søger ud mod det omkringliggende lavalandskab ved havet – og bare går og spontant får øje på noget.

Lava, tang og vand - Lanzarote - Bettina Therese

Denne gang oplevede jeg – da jeg blev nysgerrig efter at kigge nærmere efter nogle flotte kontrastfarver (billedet ovenfor) – at jeg var lige ved at sætte mig på r…. Her var jo pludseligt glat og der var ingen, der havde advaret mig…
Det er lige netop det naturen giver os – vi lærer at erfare og forholde os til tingene... – vi får ikke det hele foræret…

101932