Biophilic Design

Biophilic design eller biophilia
– er det at have planter i rum?

Det er planter ja, men langt mere end det…
Det er et begreb, som omfatter, hvordan vi mennesker har en medfødt tendens til at søge forbindelser med naturen og det levende. Vi har enorm stor gavn af at omgive os med alt, som har reference til naturen/det levende. Det kan godt være planter, men der er så mange andre og ofte mere interessante måder at invitere naturen ind på. Det vigtige er, at vi er opmærksomme på, at naturen bliver en del af vores dagligdag. Det har jeg sat mig for at gøre noget ved.

Daylight through trees

De positive oplevelser fra naturens elementer har en positiv virkning på eksempelvis stress, kognitive funktioner, humør og kreativitet. Og det hænger rigtig godt sammen med, at jeg med mine indretninger ønsker at skubbe til trivsel og succes.

15 Biophilic design principper

I biophilic design principperne finder man guidelines til, hvordan man kan trække naturen og dens positive indflydelse på vores velvære – ind til os i de bygninger, vi opholder os i størstedelen af tiden. Man har i mange år arbejdet med 14 biophilic design principper, som opdeles i forskellige kategorier: natur i rummet, natur analoger og den rumlige natur. Flere og flere dygtiggør sig indenfor feltet og afprøver principperne, hvorfor tingene udvikler sig og man har netop udpeget et 15. Det har fået betegnelsen “awe”. Hvordan vi i naturen kan få oplevelsen af at blive bevæget af beundring, ærefrygt mv.. Som da jeg på en gåtur pludselig befandt mig i den smukkeste lund af bregner – de var overalt og sprudlede af energi og frodighed. Sådanne oplevelser skal vi have hentet indendøre.

Bregner

Så ved at skabe nogle mere naturlige omgivelser – om det er på kontoret, venteværelset, på jobcentret eller derhjemme, vil vi som mennesker blive positivt påvirket. Vores hjerner reagerer med glæde, når vi eksempelvis betragter fraktaler i naturen. Og vi bliver tryllebundet af balancen af kompleksitet og orden i naturen.

 

Jeg vil opfordre til at kigge i mine casebeskrivelser og se de mange eksempler på, hvordan jeg har trukket naturen ind i indretningsløsninger.

Lyddæmpning GK - Bettina Therese

Et lille opråb

Husk altid – at det kun er det næstbedste alternativ at trække naturen ind til os i vores bygninger. Gå efter det absolut bedste – sørg for at komme derud i den friske luft – om det så bare er en enkelt tur rundt om bygningen i frokostpausen eller en gåtur i skoven …. vi ses derude….

Læs casebeskrivelse: Kolding Hotel Apartments

Læs casebeskrivelse: Vega Salmon – laksens habitat

Læs blogindlæg: Hvordan ser et velfærdsområde ud?

Læs blogindlæg: Biophilic design studietur

Læs blogindlæg: Journal of biophilic design: Biophilia, five elements and wabi-sabi – an interior designers experience in Denmark

Hør podcast: Podcast – journal of biophilic design: What do biophilic design, feng shui and wabi-sabi have in common

Kontakt Bettina Therese og få vurderet hvad der skal til, for at dine rum skubber til trivsel og succes og bliver tilpasset nye måder at arbejde på – skriv en mail til kontakt@bettinatherese.dk eller giv et kald på 2680 4184.


SOCIALE MEDIER :          Linkedin          Facebook          Instagram