Farver og De 5 Elementer

Farver og De 5 Elementer

Jeg anvender farver og de 5 elementer til at skabe balance og harmoni i omgivelserne – så vi trives og oplever at indretningen komplementerer os – i stedet for at modarbejde os. De fysiske rammer; indretning, farver, former og materialer samt naturlige energibaner påvirker os fysisk og psykisk i vores hjem, på arbejdspladsen – overalt, hvor vi færdes.

Exif_JPEG_PICTURE

Farver

Det, der påvirker os allermest i et rum, er farverne og derfor skal de vælges med omhu. Som Verner Panton har udtrykt: “Valg af farver rafler man ikke om. Det bør være en bevidst beslutning. Farver har mening og funktion”.

Vi har alle – om vi er det bevidste eller ej – prøvet at befinde os i et rum, hvor farver eller mangel på samme, modarbejdede formålet med at befinde sig i rummet. Tænk på de kolde hvide vægge i møderummet, hvor du har ført en vigtig samtale. Her kan farver anvendes til at skabe nærvær, tillid mv. – og eks. den blå farve understøtter kommunikation. Eller forestil dig et rum med hidsige røde vægge, hvor du har brug for at fordybe dig – for meget rødt stresser og gør det svært at koncentrere sig. Har I eks. et rum, hvor I har brug for at være innovative, når I hurtigere i mål, når farverne i rummet støtter jer i processen.

Exif_JPEG_PICTURE

De 5 Elementer

De 5 elementer (ild, jord, vand, træ, metal) henter jeg fra Neo Feng Shui®, som forener essensen fra feng shui om indretning med trivsel, med ny viden om farver og omgivelsernes påvirkning. Det er tilpasset nutidens vilkår, livssituationer, arbejdsformer og personlige udfordringer – forældede regler, overtro og religion er fjernet – det handler om at bruge sanserne og sund fornuft. De 5 elementer giver mig mulighed for at analysere et rum og skabe balance i rummet og/eller komplementere en bestemt ønsket funktion af rummet.

Hvert element har sin helt egen karakter og styrke og understøtter følgende:

Engagement & drive
Fundament
Struktur
Kommunikation & flow
Vækst

De 5 Elementer og Energicentre

Naturen

Vi må ikke glemme naturen – og den ro og glæde, vi oplever, når vi befinder os i den. I vores moderne samfund fjerner vi os mere og mere fra grundværdierne i naturen. Vi bygger huse og infrastrukturer – oftest meget fjerne fra det, der giver os energi og får os til at slappe af og trives.

Når jeg bruger farver og de 5 elementer til at skabe harmoni og balance, er det altid med naturen som guide. Jeg inddrager så mange elementer fra naturen som muligt i den konkrete opgave. Vi går eks. mest trygt på jord – vi kan ikke gå på vand. Sorte klinker og mørke gulvtæpper er flotte og eksklusive, men får os til at føle os på dybt vand, hvorimod sandfarvede klinker eller brunlige gulvtæpper skaber fundament, tryghed og ro.

Igennem de senere år er begrebet biophilia og det at anvende biofilt design/ biophilic design dukket mere op – og det handler netop om naturen/det levende – læs mere her: biophilic design

Brunt løst tæppe ovenpå mørkt gulvtæppe danner en sikker ø til loungemiljøet

Brunt løst tæppe ovenpå mørkt gulvtæppe danner en sikker ø til loungemiljøet

Vega Salmon moss art

Her har vi etableret en mosvæg i indhak i møderummet og derved budt naturen indenfor

Kontakt Bettina Therese og få vurderet hvad der skal til, for at dine rum skubber til trivsel og succes og bliver tilpasset nye måder at arbejde på – skriv en mail til kontakt@bettinatherese.dk eller giv et kald på 2680 4184.


SOCIALE MEDIER :          Linkedin          Facebook          Instagram