Lydkabiner GK Aarhus

Lydkabiner i åbent kontormiljø

GK, Aarhus – forår 2020

“Vi har fordelt nogle af de firkantede lydkabiner rundt i lokalernedem har vi brug for”. Nogenlunde sådan lød det, da en gruppe præsenterede deres løsningsforslag på workshoppen, hvor samtlige medarbejdere deltog som opstart på at få skabt “Den Bedste Arbejdsplads”. Og netop en løsning med lyddæmpede samtalebokse blev væsentlig for det endelige projekt.

Lydkabiner - samtalebokse GK Aarhus

GK – totalteknisk entreprenørvirksomhed og servicepartner indenfor indeklimaløsninger, har i flere år haft en af deres lokationer i Aarhus V. Lokalerne trængte til en opdatering, så medarbejderne kunne få nogle bedre rammer for deres arbejdsdag med ofte mange bolde i luften. Og de mange bolde i luften betød, at der var noget at tage fat på. Desuden var lokalerne slet ikke udnyttede optimalt ift placeringer, opdelinger, lysindfald mv.

Opgave

At få skabt den bedste arbejdsplads for medarbejderne hos GK i Aarhus. Og ved at inddrage brugerne i processen at sikre at de givne lokaler fremover udnyttes bedst muligt ift at opfylde ønsker, krav og behov. Nøgleordene for processen blev arbejdsro, miljø og adfærd.

Nyt kontormiljø GK Aarhus

Løsning

I dag møder medarbejderne ind til nogle meget mere befordrende omgivelser. Lyse rum med inspirerende farver og en planløsning, som de selv har været med til at skabe igennem en brugerinvolverende proces.

Lydkabiner er placeret strategisk – mellem arbejdspladser og de primære gange. Herved fungerer de som rumopdelere og afskærmer gangarealer fra arbejdspladserne. Og samtidig har det den fordel, at de er hurtige at tilgå – lige der, hvor behovet for at trække sig væk opstår.

 

En anden afgørende ændring er, at langt de fleste arbejdspladser nu er trukket ud til det bedste dagslys, hvorimod transportgangen er i den inderste kerne.

Og så har medarbejderne hos GK fået sig en hel ny oase – et nyt køkken og frokoststue med central placering og med udgang til gårdhaven.

Frokoststue m. køkken GK Aarhus - Bettina Therese

Farvepaletten

Farvepaletten er udarbejdet ud fra 4 hensyn: branding, trivsel, industri samt lokalernes rammer.
Farverne er derfor blå og grøn fra logo, som er omsat til vægfarver, der giver trivsel i rummene. En rustrød farve med reference til cortenstål og en refleksgul med reference til sikkerhedsudstyr fra byggepladsen. Og altid hvid og sort som kontrast.

Farver GK Aarhus - Bettina Therese

 

Værdi for kunden

Her er virkelig sket ændringer – lokalerne er i dag meget bedre udnyttede. I samarbejde med arkitekt Viggo Bach Nielsen har vi fået løst de “ømme punkter”, som medarbejderne ved opstarten blev bedt om at udpege. Her var støj og uro de helt store syndebukke ift den daglige trivsel på arbejdspladsen.