Graduation 2013 Designskolen Kolding

Det er altid inspirerende at se, hvad de “nye” designere er optaget af – og hvordan de formår at stille ind på ofte dagligdags ting på deres helt egen måde. At blive inviteret ind i deres æstetiske verden.

På Koldinghus så jeg fremragende eksempler og blev yderligere inspireret  – og til stor begejstring bl.a. indenfor de værktøjer, jeg bruger, når jeg laver Indretning Med Mening.

Der var et fantastisk eksempel på, hvad jeg vil karakterisere som et nudge, : “Ét glas i timen” – behavioural design: “Getting students at SOSU Aarhus to drink more water and increase their level of physical activity”.

2013-06-25 16.12.55

Og en genial lyddæmpende “lampe” fra Naija Nygaard lavet i glasuld og med anvendelse af LED. Håber den bliver sat i produktion hurtigst muligt, da det altid er en udfordring med lys og lyd – denne løsning klare begge dele på interessant vis. Kan se store anvendelsesmuligheder bl.a. indenfor helende arkitektur.

2013-06-25 15.27.44

Og så til en drøm af en kjole med afsæt i decay aesthetics – jeg tænker straks wabi sabi – den del af den japanske æstetik, som er forbundet med Sabi  – the beauty or serenity that comes with age, when the life of the object and its impermanence are evidenced in its patina and wear.

2013-06-25 16.21.42