Det Hjertelige Jobcenter i avisen

Så kom Jydske Vestkysten forbi Jobcentret i Kolding og bringer en artikel, hvor man bl.a. kan se billeder af de nye indbydende fysiske rammer.

Det Hjertelige Jobcenter JV_lørdag 20.07.2013

Det har været en interessant proces, hvor jeg har bidraget med oplæg og sparring omkring farver og motiver til de designstuderende, som herefter har udsmykket samtalerum og gangareal.

En afgørende faktor, som ikke fremgår af artiklen er dog lyset i samtalerummene. Hvor man før holdt samtaler under koldt og direkte belysning fra lysstofrør i loftet, har rummene nu fået lampe over bordet og spots på vægge, som oplyser de nye vægudsmykninger. Der er tale om varieret belysning – med lys/skygge som i naturen, hvilket er optimalt for hjernen og hermed velvære og trivsel – og der er naturligvis tale om “varmt” lys. Jeg har haft hjælp af kollega og lysekspert Lone LIngs fra Århus. Medarbejderne er blevet instrueret i at undgå at tænde lysstofrørene og kun bruge den nye optimerede belysning – det kan kræve tilvænning, da man umiddelbart vil føle, at det er mørkere end før – men effekten er slående – man føler sig omgående bedre tilpas.

Den nye indretning af samtalerummene blev iøvrigt præsenteret for medarbejderne på et samlet møde den 4. juli, hvor jeg havde lejlighed til at fortælle om valget af farver, motiver, møbler, lys mv.

Så håber vi på succes – at borgere og medarbejdere trives i den nye indretning af i første omgang 3 samtalerum, så den får lov til at brede sig til de øvrige samtalerum hos Jobcentret.