“Airbnb” hvad for noget?

Når jeg i forskellige sammenhænge fortæller om, hvad noget af min sommer er gået med – nemlig at starte som “Airbnb host”, så er der nogle, som nikker og andre som tydeligvis ikke ved, hvad jeg taler om.

Jeg taler om den forholdsvis nye mulighed (det har godt nok været i gang siden 2008) for privat indkvartering, som beskrives på følgende måde på Airbnb’s website:

Hvad er airbnb

Jeg har længe været begejstret for konceptet – har tidligere udelukkende erfaringer som gæst – i Barcelona, Krystalgade i København og senest San Francisco. Sidstnævnte er faktisk stedet, hvor det hele startede og hvor hovedkvarteret også ligger i dag.

Navnet stammer fra den måde, det startede på: 2 designere i San Francisco, som manglede tilskud til huslejen. Der var mangel på hotelværelser i byen i forbindelse med en international design konference og de besluttede sig for at investere i nogle luftmadrasser (air beds) og tilbyde overnatning i lejligheden til “fremmede”. Konceptet blev så populært, at de besluttede sig for at fortsætte og starte Airbnb.

Udsigt San Francisco airbnb

Udsigt San Francisco airbnb

Jeg har været begejstret for alle de steder, jeg har boet som airbnb gæst. Barcelona lejligheden, som var min første oplevelse med airbnb var nok lidt for anonym og bar præg af, at ejeren ikke selv var meget involveret – den manglede det personlige touch. Derimod var overnatningerne i Krystalgade i København helt i top. Jeg havde søgt noget med lidt skæv indretning og den var rigtig sjov. Nøglen skulle iøvrigt hentes i Henrik Vibskovs butik, hvor vi så også kunne opnå procenter.

Rød arbejdsplads i Krystalgade

Rød arbejdsplads i Krystalgade

Så da min bror denne juli stod med et tomt hus i centrum af Kolding, fik jeg til opgave at indrette og få det etableret på airbnb. Lige en opgave for mig – jeg fik samlet møbler, skævt interiør og naturligvis personlige effekter. Og til sidst en tur til IKEA efter de sidste ting til køkkenet, håndklæder, sengetøj, dyner mv.

Dagen efter det hele var etableret og sat op på airbnb, fik jeg de første to bookinger og det har stort set været optaget lige siden. Vi har haft besøg af Sandra med kæreste og hund fra Hamborg, Corne med kollega fra Holland, som skulle på photoshoot. Til oktober kommer Katharina fra Schweiz og til jul Marc med familie fra Belgien. Jeg tager personligt imod hver gang og sørger for friske blomster og lidt forfriskninger – og så naturligvis vejledning til indkøb, attraktioner, restauranter mv.

Jeg er nysgerrig efter det anderledes – og udover at få lov til at indrette og hjælpe min bror med at få dækket huslejen, så oplever jeg her en mulighed for at møde mennesker fra hele verden. De mennesker, jeg indtil videre har mødt, har været meget positive og åbne. Det hele bygger på tillid og også en portion omsorg. Gæster finder altid shampoo, toiletpapir og mad i køkkenet, som er efterladt af de forrige gæster. I stedet for at smide ud, lader man tingene stå til de næste – den tankegang synes jeg rigtig godt om.

Du kan se mit opslag her airbnb Kolding v. Bettina Therese og du er naturligvis velkommen til at fortælle andre om den…