Mit daglige nudge (“puf”) til sundhed og glæde hedder Oscar

Han er fransk og har store brune øjne – og han kigger på dig nedenfor…

2013-09-21 13.34.16

Han vækker mig om morgenen og sørger for, at jeg kommer ud af dynerne. Og bagefter sørger han for, at jeg får dagens første motion og frisk luft.

På turen puffer han til min tålmodighed – for der er så mange lækre damer, der har efterladt noget at snuse til. Jeg har lært af ham blot at nyde “pausen”, kigge efter solen og lytte til fuglene. Og lidt regn og slud – eller en kold vinterdag afholder os ikke for at skulle ud og tage imod dagens første vitaminindsprøjtning.

Når han på vores gåtur bliver overrumplet af velvære, hvis han dufter og mærker blødt græs under poterne – så ruller han sig spontant og bliver ved og ved og ved – mens han grynter. Ja, lidt som en gris, vil nogen måske påstå. Og man kan ikke andet end lade sig rive med, smile og føle lykke – hvis I en dag ser mig rulle rundt i græsset og grynte som en gris, så er I forberedte. Det med grisen, minder mig iøvrigt om dengang en lille dreng på vejen ved synet af Oscar henrykt råbte til sin far: “Se far, der kommer en gris”….

2013-09-28 11.02.46

Når jeg har hjemmearbejdsdag, ligger han og snorker ved mine fødder. Her sørger han for regelmæssig udluftning – de af jer, der kender til odeuren, når en fransk bulldog slipper en vind, ved, hvad jeg taler om. Men udluftning er jo også en rigtig go’ ting – husk det endelig.

Hvis han pludselig er væk under skrivebordet, er det næsten 100% sikkert – solen skinner og han har lagt sig ind i stuen – lige der, hvor solens stråler rammer gulvet – og her ligger han og suger vitaminer til sig. Og det minder mig om at tage en pause og lappe i mig af solens vitaminer.

2013-03-26 10.53.08

Naturligvis håber han på, at solens stråler rammer et af de løse tæpper – for her er ekstra dejligt – så alle jer med trægulve – husk de løse tæpper – så vi mærker blødhed, varme og tryghed under fødderne.

Jer, som ikke har Oscar eller andre kæledyr, som kan puffe til jer – I har måske små børn eller kan bruge andre små “nudges” til at hjælpe jer selv til at huske på de gratis glæder i livet. Væn jer til at komme ud i naturen – gør det let for jer selv – stil støvlerne klar. Husk på Oscar, når I ser et solstrejf – og for guds skyld, lad være med at trække for og holde de gratis vitaminer ude.

Til udluftning kan I evt. benytte jer af en sky placeret et strategisk sted, så I ikke kan undgå at se den – den virker måske også på teenagere – men der er ingen garanti…..

2014-01-04 12.15.48

Happy nudging ….