Henrik Vibskov – drengen fra Jylland

I efterårsferien skulle nøglen til min airbnb lejlighed i Krystalgade i København afhentes i Henrik Vibskovs butik – og det gav mig naturligvis mulighed for at betragte hans univers – normalt ser jeg blot nogle få stykker tøj i de butikker, jeg kommer i. Det er sejt og anderledes – flotte farver – men der var alligevel ikke lige noget, der “passede”.

Og kæresten kunne i hvert fald bedre forenes med det røde chatol i lejligheden.

Det røde chatol

Det røde chatol

Henrik Vibskov er dog en herre, man ikke kan komme udenom – og i dag havde jeg den fornøjelse at være til tiltrædelsesforelæsning  på Designskolen i Kolding – han er netop udnævnt adjungeret professor.

Henrik Vibskov i professorkitlen

Henrik Vibskov i professorkitlen

Det var vildt inspirerende at høre hans tanker bag installationer, set designs, kollektioner mv. Og der ligger mange tanker bag – som han selv udtrykte op til flere gange – “jeg er ikke sikker på, at publikum får hele essensen med”.

Noget af det, jeg noterede mig var, at han skaber en signature / language via egne tekstiler – hvor der igen ligger mange timer bag – han bruger rigtig mange timer i “searching for artworks”. Og så gav han eksempler på, hvorfra han får sin inspiration: Grisene fra barndommen var inspiration til hans afgangsprojekt fra Sct. Martins i London (en skole, som han iøvrigt syntes var lidt højrøvet, da han studerede der), en assistent som ofte var lidt dizzy var inspiration til Bathtub osv.

Team Vibs gav en smagsprøve til forelæsningen

Team Vibs gav en smagsprøve til forelæsningen

Og sørme, om han ikke havde sit team med “Team Vibs” – de gav en smagsprøve på hans univers – pigerne i kostumerne kunne ikke se noget – og sad ved et bord og skar agurker. Her fik jeg ikke hele essensen med, men det var vist noget med et band, som havde lånt en scene for ganske kort tid – en scene som var helt grøn. Team Vibs fik til opgave at lave en hurtig omdannelse til et univers, som passede bandet og med noget hverdagsagtigt – grønne agurker…

Et interessant møde…