Green Tech Lab

Kronprinsen klippede snoren over til det nye Green Tech Center i Vejle juni 2014 – et demonstrationscenter for grønne teknologier. Som en del af centret ligger Green Tech Lab – et laboratorium på 1200 m2 med bl.a. iværksætterlokaler, udstillingsfaciliteter og prototypeværksted.
Opgave: Gennemgående farvesætning: gulve, vægge mv. Indretning af fællesfaciliteter samt prototypeværksted.

Løsning

Laboratoriet skal fungere som et innovativt miljø med plads til etablerede virksomheder og nystartede med det fælles grundlag, at der arbejdes indenfor grønne teknologier. En farvepalette blev udarbejdet i samarbejde med Kim Skaaning Johansen fra Malervarebutikken Farver & Neo Feng Shui.

Begrundelser for farvevalg:
Grønne nuancer – grønt signal, logo, iværksætteri, vækst
Blå nuancer – kommunikation, flow
Røde nuancer – kreativitet, nytænkning, vedkommenhed, energipunkter
Lys sand/kit, hvid og sort – komplementerer de øvrige farver, professionelt miljø.

Åbning af Green Tech Center

Åbning af Green Tech Center

Den gennemgående farve på gulve blev en grøn epoxy til prototypeværksted og øvrige områder, hvor hård daglig slitage vil forekomme. Kontormiljøer og lignende har fået tæppe i brungrøn nuance.

Man ønsker netværk og vidensdeling i huset og derfor er der indrettet fællesrum til spisning og afholdelse af uformelle møder.

Værdi for kunden

De første “huse”, som blev indrettet i Green Tech Center er af administrativ karakter. Green Tech Lab er et laboratorium og “de blå mænd” og legeplads er nogle af nøgleordene for indretningen. Man føler straks, at man træder ind i et anderledes miljø – et working lab med plads til afprøvning og innovation indenfor grøn teknologi.

“Vi er rigtig glade for resultatet. Jeg synes, at I har ramt et godt punkt, der hvor det lidt grove miljø møder det varme og inspirerende miljø udtrykt i farver, tæpper, inventar og forskellige udtalelser på væggene. De lejere, der allerede er flyttet ind, har ytret tilfredshed med deres nye arbejdsmiljø, og de mange gæster vi allerede har vist rundt, beskriver GTLab som et innovativt miljø.
Vi glæder os til de mange fremtidige timer vi kommer til at bruge i Green Tech Lab”.
Jørgen Ranlev, Product Development Manager GTC