Farveforskrækket ?

Er du en af dem? Så forbered dig – for farverne flytter ind! Den seneste trend er, at farver er hotte – og i et stort miks, der bryder alle regler – begrebet kaldes “wrong colours” – og jeg byder det mere end velkomment.

Jeg løber konstant ind i folk, som er meget påpasselige med at byde farver indenfor på kontoret eller i deres bolig. Jeg ser det dog som min opgave at sørge for, at mine kunder får energi og stemning via nøje udvalgte farver – forestil dig en verden kun omgivet af hvid, grå og sort. Vi har brug for farver.

Arkitektens drøm med pink ved indgang

I min rådgivning provokerer jeg ofte med at anbefale en farve, som jeg nok godt ved, går lidt for langt – men hvis det ender med, at vi mødes midtvejs, er min mission completed. Ifht rammerne eller de omkostningstunge investeringer er jeg også selv afdæmpet, men tillad dig at eksperimentere med de mindre investeringer, som du kan udskifte, hvis det bliver for meget for dig. Udvælg dig f.eks. en væg og kast dig ud i nogle skønne farver.

Kendte designere udtaler, at det er befriende og forfriskende – at det fremkalder særlige stemninger og følelser. At farver skal udtrykke vitalitet, positive værdier og venlig ro.

Anbefaling: Prøv med mellemfarver fremfor de lyse pasteller (naturligvis afhængig af lyset i rummet). Undgå for mange pangfarver – eller brug dem i kombination med mellemfarver. Hent inspiration i naturen.

Go’ fornøjelse.

Læs mere om Farver og De 5 Elementer