Axel Towers facade

Axel Towers – hurra for smuk arkitektur og fremragende akustik …

I sidste uge havde jeg den fornøjelse at få en rundvisning hos Gorrissen Federspiel, som netop er flyttet ind i Axel Towers i hjertet af København – der hvor Scala lå før. Smukt, gennemført, elegant, voluminøst – ja, der kan knyttes mange superlativer.

Axel Towers - Gorrissen Federspiel

Vi var en samlet skare fra Glade Chefer, som fik fortalt om tankerne og processen bag skabelsen af det nye domicil med efterfølgende rundvisning. Og det slog mig, hvor go’ akustikken var – ingen havde problemer med at høre, hvad der blev sagt – og det var lige meget, hvor vi befandt os i lokalerne. Intet er overladt til tilfældigheder og der er funktion bag samtlige materialer. Hurra for at der tænkes på trivslen for de travle advokater og deres gæster:-)

Men hold nu op, man skulle næsten tro, at de havde hørt mine ord om at huske at få naturen ind og at det er vigtigt med de brune nuancer. Sidstnævnte mangler især i mange moderne byggerier og er vigtige for ro, tryghed og fundament. Det var en fryd for øjet og det var en oplevelse at fornemme de mange forskelligartede materialer og det spil, det gav.

Men det med naturen og de brune nuancer ledsages altid af et “husk balance i elementerne”.

Balance

Det blev flere gange nævnt, at de ikke er helt færdige og jeg håber på, at de sidste justeringer vil byde på lidt farvespil, energi, overraskelser. Naturligvis bød arkitekturen og variationerne i materialer og ikke mindst den storartede udsigt på masser af oplevelser. Men jeg manglede små doser af nøje afstemte farver for den helt perfekte balance. Et enkelt sted fandt jeg dem – herligt. Kasper Eistrup har skabt 2 værker til stedet – Powerful danske kvinder og mænd – på hvert sit lærred – meget smukke, med kant og ikke mindst farver.

Til lykke til Gorrissen Federspiel med deres nye domicil. Det er et storslået og imponerende byggeri og samtidig nærværende. Som gæst følte man sig godt tilpas – det skyldes nok en kombination af natur, materialer, optimal akustik og så naturligvis imødekommende ansatte, som var stolte af deres virksomhed.

Logo Axel Towers