Hospice Limfjord, Skive

Der er meget at reflektere over på et hospice – også for medarbejderne. Hos Hospice Limfjord i Skive lød briefingen på at skabe et rum, som markant adskiller sig i indretningen – med mulighed for at trække sig til samtaler, meditation, behandlinger og refleksion. Anvendelse af lys, farver, tekstiler mv. med det formål at tilføre rummet sanselighed.

Løsning

Indretningen blev udarbejdet i et samarbejde med tekstildesigner Kerstin Bro Egelund og målet var at skabe en atmosfære af ro, varme, tryghed, optimisme og sanselighed. Hertil blev brugt farver, materialer mv. hentet fra naturen – himlens farver i solnedgangen og naturelementet i skovens træer.

Rummet blev udstyret med loungemiljø i en sart jordfarve til skabelse af tryghed. Og vægge og tilbehør fik farver inspireret af solnedgangen og skovens farver. Endevæggene blev udsmykket med træer og et flot tekstil med gennemsigtighed fik lov til at lege med indfaldet af dagslys.

Værdi for kunden

Indretning bliver i forvejen prioriteret højt på Hospice Limfjord. Dog var der brug for et rum, som adskiller sig fra den øvrige indretning og giver oplevelsen af at have trukket sig for en stund. Den smukke vægudsmykning suppleret af det gennemsigtige tekstil og valg af helt andre møbler, giver et miljø, som straks leder til afslapning og danner base for refleksion – og hvor det gennemgående farvevalg hentet fra naturen skaber en fantastisk ro og balance i rummet.