Glimmer eller natur i stuerne – et lille juleråd

Det er jul – og vi haster rundt for at nå det hele – det er faktisk en ret stresset tid for de fleste – og desuden følelsesmæssigt for rigtig mange…

Derfor er det vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden. Og her kan vores omgivelser hjælpe os på vej – hvis vi tænker os om.

I juletiden er der så rigeligt af ild element til stede – de røde farver, lyskæder og stearinlys, figurer, farverigt glimmer osv. I små mængder er ild elementet en kærkommen gæst i en kold tid – men i overdoser, går det ind og stresser os.

christmas_decorations-tips

Jeg er netop tilbage efter den årlige julefrokost i London og der blev også tid til lidt juleshopping. Harrods og Harvey Nichols var som altid et smukt syn. Og julemanden med rigtige rensdyr igennem Windsor high street – det var der det hele – og det var hyggeligt. Men der var desværre lidt for meget glimmer, kunstige juletræer, overdimensionerede kunstige julekugler. Så var det lige, jeg søgte ly hos Muji.

Skærmbillede 2013-12-18 kl. 08.36.25

Her følte jeg ro og ikke den “elektricitet” fra alt det kunstige og overdimensionerede julepynt.

Så mit lille juleråd går ud på at sørge for at invitere naturen indenfor i stuerne i december. Der skal selvfølgelig være plads til børnenes yndlingsjulepynt, glimmer og julekæder – men hvor det er muligt, så brug julepynt lavet i træ eller andre naturmaterialer – og helst så ubearbejdet som muligt, kogler, mos osv.

Og giv endelig dit normale interiør en pause – find en kasse, hvor du samler det, der resten af året opholder sig i dit vindue, i reolen mv. – og giv plads til nøje udvalgt julepynt.

Hvis du på et tidspunkt alligevel er ved at være fyldt op – så på med røjserne og en varm jakke og ud i naturen og føl roen og balancen derude – det giver ny energi til at nå alle opgaverne inden jul og også lidt go’ samvittighed til julemaden og godterne.

Ha’ en fantastisk jul derude allesammen….

DSC00806