Velkommen i junglen - lounge indretning

Velkommen i junglen – lounge indretning

UNIK, Vejle – efterår 2021

Velkommen i junglen og til et kig ind i en total forandring af et lille lokale
– uden store investeringer, derimod med masser af opmærksomhed på den gode måde.

Velkommen i junglen Unik

Opgave

Lige der midt i huset hos Unik i Vejle lå der et lille forsømt caféområde.
Altså ikke forsømt på den måde, at det ikke bliver brugt og holdt i orden. Tværtimod – med den centrale placering og med en god kaffemaskine, så kommer der faktisk rigtig mange medarbejdere forbi i løbet af dagen. Men indretningen var der ikke blevet gjort noget ved igennem lang tid – og det havde længe været et ønske. Så hvorfor ikke udnytte en periode med corona epidemi og færre folk på kontoret – og lave en forvandling af lokalet til at tage varmt imod medarbejderne, når de kommer tilbage – en anderledes lounge.
Det var netop, hvad vi gjorde…

Løsning

Vi ville skabe en oase – en lounge til medarbejderne – og der var blevet givet grønt lys til, at vi godt måtte gå langt.
Medarbejderne skal blive overrasket, men en af præmisserne var, at vi skulle genbruge, hvor det overhovedet var muligt. Så vi besluttede os for at skabe oplevelse med junglestemning  og samtidig indkapsle de eksisterende møbler og køkkenarrangement.

Så Bettina Therese gik på udkig efter de helt rigtige elementer. Bla. erkendte vi fra starten, at løsningen blev afhængig af det næstbedste alternativ til rigtige planter – de flotteste silkeplanter. Levende planter vil altid være at foretrække, for de giver også noget til luftkvaliteten i et rum. Når det er sagt, så giver silkeplanter masser af referencer til naturen – biophilic design – og når blot man bruger dem med omtanke – og eks. ikke på borde, er det et fremragende alternativ.

 

De eksisterende køkkenelementer, døre, paneler mv fik en omgang grøn maling. Og pedellen blev dyrepasser for en periode, mens lokalet blev gjort klar og vi ventede på de sidste leveringer herunder filttapet med jungleprint.

Junglen Unik

Værdi for kunden

Det har været en rigtig god proces med at skabe en skøn lounge til medarbejderne. Vi forsøgte at holde så meget skjult som muligt undervejs, men med lokalets beliggenhed midt i huset, var der stor interesse for projektet. Stor tak til pedellen for at lægge øre til de mange kommentarer undervejs, herunder at tage imod bananer fra medarbejderne:

Vi troede det var Divaer i Junglen…

Jamen er den ene af aberne ikke en lidt forvokset gorilla…

Den nye lounge bliver flittigt brugt og er med til at understøtte kulturen hos Unik. Man kan tydeligt mærke, at man vil hinanden i virksomheden og der er altid livlig snak, når folk mødes på gangene. Jeg er sikker på, at aberne i junglen lægger øre til mange gode snakke blandt kollegaerne.

 Jungle view Unik