Borgmesterkontor, Kolding

Fra socialdemokratisk til venstre borgmester. Hvordan skal den nye borgmesters kontor se ud – hvilke signaler? Hvordan kan de fysiske rammer støtte i en udfordrende arbejdsdag? Og hvordan løses det uden de store budgetter?

BORG12

Løsning

Kontoret blev efter fastlæggelse af kerneværdier for borgmesterens virke opdateret ud fra eksisterende møblement og værker udlånt fra Trapholt. Valg af værker skete med fokus på signal om ny kurs og ophængningen blev utraditionel. En almindelig vase, som hver uge krævede ny rokokobuket, blev udskiftet med en skulpturel vase, som kun kræver enkelte blomster fra haven – ligesom nye urtepotter i vinduerne slet ikke behøver planter. Der blev i samarbejde med designerSHIP så vidt muligt valgt interiør fra designere med tilknytning til Kolding. En moderne stumtjener – udstrålende nytænkning og vækst – tager nu imod gæsters overtøj.

”Jeg havde aldrig selv fundet på at indrette mig sådan, men jeg er meget tilfreds med resultatet. Jeg nyder at kigge på den nye vase, stumtjeneren er sjov og billederne signalerer så meget dynamik, glæde og fremadrettethed.”
Borgmester Jørn Pedersen

Værdi for kunden

Som borgmester ”låner” man et kontor for en periode. I Jørn Pedersens tilfælde overtog han et kontor, som havde været beboet af socialdemokratiske forgængere igennem rigtig mange år. De fysiske rammer støttede ham ikke. Der var brug for at signalere ny kurs og nå frem til en indretning, som passede til den nye borgmester. Også når dronningen kommer forbi….